Amazon Quiz Answers 25 January 2021 today is live now, you can answer all questions and stand a chance to win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners). Amazon Quiz Answers today.




Bookmark this page as we will update the correct answers on this page every day. 


Amazon Quiz Answers 25 January 2021

Quiz Name:Amazon Daily Quiz
Prize:Rs. 5,000 Pay Balance
Number of Winners:10
Quiz Date:25 January 2021
Quiz Time:8 AM to 12 PM
Winners will be declared on:26 January 2021

How To Play Amazon Quiz Answers? 

  • Step 1: This is the Amazon App Only Quiz – So you have to Download Amazon App from Google Play Store.
  • Step 2: Now just open Amazon App & Login into your account.
  • Step 3: Scroll down on Amazon App home screen & You will see the “Amazon Quiz” banner. If you will not find the Quiz then find Quiz on Amazon App and tap on FunZone.
  • Step 4: Tap on the Amazon Quiz Answers banner and the quiz will be starting after a tap on the “Start” button.
  • Step 5: Now there you will see 5 questions in the Daily Amazon Quiz Answers, You have to give the right answers to all questions to win the quiz.
  • Step 6: After giving all right Amazon Quiz contest today answers, You will be selected for Lucky Draw by Amazon Quiz.
  • Step 7: In this lucky draw winners are announced on the 30th of every month. So I request you to take participate in the Amazon Daily Quiz. If you are Lucky then You may win Something.

Amazon Quiz Answers 25 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners)

(Updating answers at 25-January-2021 8:02 AM. Please refresh) 


Question 1. Which country recently became the first country in the world to approve sale of lab-grown chicken meat?

Answer:- Singapore

Question 2. The Minister for Petroleum & Natural Gas and Steel recently dedicated which basin, the 8th producing basin of India, to the nation?

Answer:- Bengal Basin



Question 3. US Vice president Mike Pence recently announced that the United State’s Space Force enlistees will be referred to as what?

Answer:- Guardians

Question 4. Which of these clubs has the footballer featured in this visual NOT represented?

Answer:- Barcelona

Question 5. Which famous band was this singer part of?

Answer:- Queen



Other Quiz Answer:

 


Amazon Quiz Answers 24 January 2021 – Win Apple iPhone 12.

Question 1. From wich country did Myanmar Navy acquire its first and only submarine – UMS Minye Theinkhathu?

Answer:- India

Question 2. In December, 2020, President Bidya Devi Bhandari dissolved which country’s parliament amidst political turmoil?

Answer:- Nepal



Question 3. Jewar Airport is the newly proposed international airport in which Indian state?

Answer:- Uttar Pradesh

Question 4. What is the name of this famous sculpture?

Answer:- David

Question 5. Which fictional character wore this gauntlet and vaporised half of the living creatures in the universe?

Answer:- Thanos

Amazon Quiz Answers 23 January 2021 – Win Amazon Basics Smart LED TV.

Question 1. 9-year-old Ella Kissi-Debrah is believed to be the 1st person in the UK to have what listed as the cause of death on the death certificate?

Answer: Air pollution

Question 2. Swarnim Vijay Mashaal’ was recently lit by PM modi to commemorate the 50th anniversary of what?

Answer: Victory In lndo-Pakistan War of 1971



Question 3. On December 21, 2020, a rare alignment between which two planets, also known as a Great Conjunction, occured?

Answer: Jupiter and Saturn

Question 4. Name the dance form.

Answer: Bharatanatyam

Question 5. This professional football club is based in which City?

Answer: London

Amazon Quiz Answers 22 January 2021 – Win Philips Induction Cooktop.

Question 1. A number of residents of Hurling village spotted which rare animal (scientific name- Capricornis thar) in the cold deserts of Spiti valley?

Answer:- Himalayan serow

Question 2. As per a recent ruling by the Court of Arbitration for Sport, which country cannot use its name, flag, and anthem at the next two Olympics?

Answer:- Russia



Question 3. Which tech giant teamed up with several major technology companies to form a new industry group called the “Modern Computing Alliance”?

Answer:- Google

Question 4. Which of these breads cannot be made using the technique shown in the picture?

Answer:- Roti

Question 5. What is the name of this large headed, short-tailed bird commonly found in the tropical regions of Africa, Asia and Oceania?

Answer:- Kingfisher

Amazon Quiz Answers 21 January 2021 – Win Philips Induction Cooktop.

Question 1. Which of these cricketers hit the first double century in Test cricket in 2021?

Answer:- Kane Williamson

Question 2. Swadhinata Sarak is going to open in 2021 between India and which neighbouring country?


Answer:- Bangladesh



Question 3. What new parameter has been added to UNDP’s Human Development Index-2020?

Answer:- Planetary Pressures

Question 4. Identify the famous fast-food chain.

Answer:- KFC

Question 5. In which of these movies did he NOT have a cameo?

Answer:- Justice League

Amazon Quiz Answers 20 January 2021 – WinRs. 10,000 Pay Balance (3 Winners).

Question 1. ICGS Saksham was built by Goa Shipyard Limited for whom?

Answer:- Indian Coast Guard

Question 2. What kind of service is eSanjeevani deployed nationally by the Ministry of Health & Family Welfare?

Answer:- Telemedicine



Question 3. The lotus, the peacock and the banyan tree will be the main themes for what building, being constructed by Tata Projects Ltd?

Answer:- New Parliament

Question 4. They are the only big cats that live in groups. What is the group called?

Answer:- Pride

Question 5. By what name do we know this statue better?

Answer:- The Thinker

 

Amazon Quiz Answers 19 January 2021 – Win Bosch Mixer Grinder.

Question 1) DakPay is a new payments app launched by which organisation?

Answer: lndia Post

Question 2) Who among these has been named to be the Commander of the SpaceX Crew-3 mission to the International Space Station?

Answer: Raja Chari



Question 3) The Tibetan word “Losar” translates to what in English?

Answer: New Year

Question 4) In which coffee shop will you be served in this style of cup?

Answer: Starbucks

Question 5) Identify this castle, where Queen Elizabeth ll spends her summer holiday.

Answer: Balmoral Castle

 

Amazon Quiz Answers 18 January 2021 – Win Rs. 20000 Pay Balance (2 Winners).

Question 1. Recently released by Om Birla, ‘The Shaurya Unbound’ is a book about the valour of which of these forces?

Answer:- CRPF

Question 2. Which company recently announced they will set up ‘the world’s largest scooter factory’ in Hosur, Tamil Nadu?

Answer:- Ola



Question 3. Alex Olmedo, who recently passed away, was a tennis champion from which country?

Answer:- Peru

Question 4. These birds are symbols of what in many cultures around the world?

Answer:- Happiness

Question 5. This news company is headquartered in which country?

Answer:- UK

Amazon Quiz Answers 17 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners).

Question 1. Which former Indian president’s forthcoming memoir is titled ‘The Presidential Years‘?

Answer:- Pranab Mukherjee

Question 2. ‘ Roscosmos, who recently ( launched the Angara A5 rocket, is the space agency of what country? 

Answer:- Russia



Question 3. Which country was recently announced as the host of the 2030 Asian Games?

Answer:- Qatar

Question 4. This monument is dedicated to which famous leader who spent 27: years in prison?

Answer:- Nelson Mandela

Question 5. Identify this mountain peak.

Answer:- Matterhorn

Amazon Quiz Answers 16 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (6 Winners).

Question 1) Bhubaneswar and Rourkela are two cities chosen to host the 2023 Men’s World Cup of which sport?

Answer: Field Hockey

Question 2) Chuck Yeager, a World War II fighter ace who recently passed away, became the first person to do what on October 14, 1947?

Answer: Fly faster than the speed of sound



Question 3) A Royal Bengal Tiger was spotted above the unusual 3,000 m altitude in which country for the first time?

Answer: Nepal

Question 4) Who ‘discovered’ this fruit in Guadeloupe in 1493?

Answer: Columbus

Question 5) The picture shows someone picking out a book on a person of which nationality?

Answer: German

 

Amazon Quiz Answers 15 January 2021 – Win Rs. 25,000 Pay Balance (2 Winners).

Question 1) Koilwar Bridge, officially Abdul Bari Bridge, was recently opened to the public in which Indian state?

Answer 1: Bihar

Question 2) Under Project Loon, Google aims to provide high-speed internet connectivity in “remote and rural areas” using what?

Answer 2: Helium-filled balloons

Question 3) Which country announced mission Beresheet 2, intended to land a spacecraft on the Moon in 2024?

Answer 3: Israel

Question 4) Name this dish, a favourite of Nehru, Khrushchev and Zulfiqar Ali Bhutto.

Answer 4: Butter Chicken

Question 5) Name of this dinosaur comes from two Greek words meaning what?

Answer 5: Tyrant lizard

Amazon Quiz Answers 14 January 2021 – Win Echo Dot.

Question 1. Recently approved by the cabinet, PM-WANI scheme intends to provide the Indian public with access to what?

Answer:- Wi-Fi

Question 2. UNESCO-Bangabandhu award to recognise sustainable job creation is named after the former PM of which country?

Answer:- Bangladesh



Question 3. Ankita Ravinderkrishan Raina is the current Indian No. 1 in women’s singles in which sport?

Answer:- Tennis

Question 4. The eggs shown here were cooked in what way?

Answer:- Poached

Question 5. Name this traditional Japanese martial art that uses bamboo swords.

Answer:- Kendo

Amazon Quiz Answers 13 January 2021 – Win Rs. 15000 Pay Balance (3 Winners).

Question 1. In Wonder Woman 1984, Diana Prince is shown working at the Smithsonian Institution in which city?

Answer:- Washington DC

Question 2. As per Nepal & China what has increased in height by about 86 cm more than the previous measurement done by India in 1954?

Answer:- Mount Everest



Question 3. The Climate Ambition Summit 2020 organised by UN marked the fifth anniversary of what?

Answer:- Paris Agreement

Question 4. Which city is this, that has hosted an Olympics and a World Cup final in the last decade?

Answer:- Rio De Janeiro

Question 5. Which of these would you use while playing this sport?

Answer:- Mongolian Draw

 

Amazon Quiz Answers 12 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners).

Question 1. In December 2020, Google announced the shutting down of which 3D-object creation and library platform?

Answer:- Google Poly

Question 2. Which country will host the Asia Cup cricket tournament in 2021?

Answer:- Sri Lanka



Question 3. Which international organisation recently published the ‘Global Wage Report’?

Answer:- ILO

Question 4. Name this character from the popular children’s television show ‘Sesame Street’?

Answer:- Elmo

Question 5. By looking at this picture, name the holiday associated with this vegetable.

Answer:- Halloween

 

Amazon Quiz Answers 11 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners) (10 Winners).

Question 1. Meaning “day” in Latin, what new name is given by Facebook to its cryptocurrency ‘Libra’?

Answer:- Diem

Question 2. The World Economic Forum will hold its 2021 annual meeting in which city instead of its traditional home of Switzerland?

Answer:- Singapore



Question 3. December 6 is observed as the Mahaparinirvan Divas by millions of followers and admirers of which great Indian?

Answer:- BR Ambedkar

Question 4. These mythical creatures, found on church buildings around the world, protect stone walls during rain. Name this creature.

Answer:- Gargoyle

Question 5. Name this character from a famous Stephen King Novel.

Answer:- Pennywise

 

Amazon Quiz Answers 10 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners).

Question 1) Yuzvendra Chahal recently got married to Dhanashree Verma, who is popular as a __________ . Fill in the blanks

Answer:- Choreographer

Question 2) International King Bhumibol World Soil Day Award given by the FAO is named after the former king of which country?

Answer:- Thailand



Question 3) The controversial airliner 737 MAX is manufactured by which company?

Answer:- Boeing

Question 4) In which country is this monument located?

Answer:- Portugal

Question 5) Which of these is a villain in a movie starring this character?

Answer:- Doctor Octopus

 

Amazon Quiz Answers 9 January 2021 – Win Fujifilm Instant Camera.

Question 1) Not being able to decide on a ‘ “Word of the year,” which publication instead released a “Words of an Unprecedented Year” report in 2020?

Answer: Oxford Dictionary

Question 2) Which of these is India’s first Earth-imaging satellite startup that will soon put a constellation of 30 micro- satellites in orbit?

Answer: Plxxel



Question 3) In December 2020, who acquired C Boston Dynamics – a company known for their series of dynamic highly-mobile robots?

Answer: Hyundai

Question 4) Known as the East Side Gallery, where is this couple taking their pictures?

Answer: Berlin Wall

Question 5) Name this currency which was invented in 2008.

Answer: Bitcoin

 

Amazon Quiz Answers 8 January 2021 – Win Rs. 15000 Pay Balance (2 Winners).

Question 1. Which country operated the Hayabusa2 mission that recently returned to Earth with samples from Ryugu asteroid?

Answer:- Japan

Question 2. Which institute of repute is located in a historical building called “Bapu Bhavan” in Pune?

Answer:- National Institute of Naturopathy



Question 3. What kind of competition is ‘Vendee Globe‘ that happens every 4 years and lasts for about 75 days?

Answer:- Yacht race

Question 4. Which country is this airline from?

Answer:- Switzerland

Question 5. Aslo known as ‘Bibendum’, identify this popular mascot for a multi- national company.

Answer:- Michelin Man

 

Amazon Quiz Answers 7 January 2021 – Win Havells Air Oven.

Question 1. In which place is Arecibo Telescope – the world’s second-largest single-dish radio telescope that recently collapsed – located?

Answer:- Puerto Rico

Question 2. George Smiley appears in many of the spy stories of which British author who recently passed away?

Answer:- John le Carré



Question 3. Who was named the WTA Player of the Year in 2020?

Answer:- Sofia Kenin

Question 4. What is the name of this protagonist of a famous Japanese Anime?

Answer:- Pikachu

Question 5. Name this statue built as an ode to an Indian Freedom Fighter, which was unveiled in 2018

Answer:- Statue of Unity

 

Amazon Quiz Answers 6 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners) (5 Winners).

Question 1. Aadi Mahotsav is an annual national festival celebrating what in India?

Answer:- Tribes of India

Question 2. Operation Gideon was a failed attempt made by military company Silvercorp USA to remove the President of which of these countries?

Answer:- Venezuela



Question 3. Regarded as the longest-running disease awareness initiative of its kind, what day is celebrated every year on December 1?

Answer:- World AIDS Day

Question 4. Who is the ‘Jump man’ in these famous shoes?

Answer:- Michael Jordan

Question 5. Name this plant-based dye associated with positive spirits and good luck in Indian culture.

Answer:- Henna

Amazon Quiz Answers 5 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners)

Question 1. Which of these films is the official entry from India in the Academy Awards 2021 for the category of “Best Live Action Short Film”?

Answer:- Shameless

Question 2. What is the capital of Denmark?

Answer:- Copenhagen



Question 3. Who topped the Forbes’ powerful women list for the 10th consecutive year?

Answer:- Angela Merkel

Question 4. Though its logo is a galloping horse, this car brand’s logo was inspired by an emblem on which of these?

Answer:- Fighter plane

Question 5. Built with a technique known as Ashlar where stones are fitted without mortar, what is this ancient site called?

Answer:- Machu Picchu

Amazon Quiz Answers 4 January 2021 – Win Rs. 5,000 Pay Balance (10 Winners) (10 Winners).

Question 1. Jallikattu, India’s official entry in the International Feature Film category at the 93rd Academy Awards, is made in which language?

Answer:- Malayalam

Question 2. Hassyan Clean Coal Power Plant, the first coal-based power plant of the Arab Gulf region, is located in which city?

Answer:- Dubai



Question 3. What oganisation’s name would complete the title of this book: “Going Public: My time at ____” written by UK Sinha?

Answer:- SEBI

Question 4. Parisians often refer to this monument as “Laa Dame de Fer”, which means what?

Answer:- The Iron Lady

Question 5. These graffitis are dedicated to which famous painter?

Answer:- Salvador Dali

About the Author

Rohan

We try to provide you the best offers and deals available on Amazon, Flipkart, etc. We also update the Amazon Quiz Answers Daily.

View All Articles